Honnan jött a kosárfonás ötlete?

A válság hatására a munkám úgy alakult, hogy Pestről a kedvenc helyemre, egy gyönyörű, 90 fős, hegyekkel, erdőkkel körülvett kis faluba költöztem. Elhatároztam, hogy mindenféle népi mesterséget kipróbálok, és a kosárfonás szerelem volt első látásra. Ez egy isteni vezérlés volt, láttam, ahogy ülök a teraszomon, fonom boldogan a kosarakat és ebből élek. Öt év kellett, hogy eljussak idáig. Elkezdtem tehát kosarakat fonni és azonnal tudtam, hogy ez egy belső indíttatás volt. Boldog voltam, hogy most már biztosan nem fogok éhen halni.

Mit köszönhet annak, hogy több, mint fél millió ember megismerhette a történetedet?

Empátiát, nagyon sok segítséget és hatalmas erőt kaptam az emberektől.

Mit tud tanácsolni azoknak az embereknek, akikkel a hatóság hasonló módon bánik el?

Csak a saját szemszögemből tudok bármit mondani. Én úgy állok hozzá, hogy ez annyira aljas, hogy én nem vagyok hajlandó védekezni, mert aki bűnös, az nem én vagyok. Én csak élek. Ha ilyen ügye van valakinek, nem szabad beleragadnia, mert akkor belebetegszik és belehal.

Mi lehet a célja a hatalomnak azzal, hogy a “kisembereket” ellehetetlenítse?

Azóta, hogy ez az ügy zajlik, már tudom, hogy az a probléma velünk, akik keveset keresünk, vagy ki akarunk szállni a rendszerből, vagy akik önellátásra törekszünk, hogy nem tolunk be annyi pénzt a rendszerbe, amennyi őket kiszolgálja. Itt vagyok én is 56 évesen, már nyugdíjat kellene, hogy adjanak, de kitalálták, hogy majd csak 10 év múlva. A 40 szolgálati évhez is van még 2 évem, és ők mindig csak kérnek és kérnek és úgy tűnik, hogy nekik minden kevés. Azok az ügyintézők, akik ezt csinálják, biztos, hogy nincsenek ezzel tisztában, és valószínűleg olyan embereket vesznek oda fel, akikben zéró empátia van, mert ezt ők sem bírnák másképp csinálni.

Ennek a rendszernek az a törekvése, hogy mindenkiből kiszedjék a maximumot. Ezzel talán még a törvényhozók sincsenek tisztában, csak azok, akik diktálják nekik a törvényt. Sajnos erre megy most a világ és ezt meg kellene állítani. El kellene kezdeni a saját életünket élni és nem folytatni tovább, hogy mások rabszolgái legyünk.

Szerkesztette: Horányi Ágnes

A “kisember” és a nagy hatóság – Kállay Ildikó és a NAV

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás