A ThetaHealing szemszögéből Balogh Csillát kérdezzük

Mi történik a szexuális aktus során energia és információ szinten, miért ennyire fontos ez az emberek számára?

Az emberiségnek van egy olyan kollektív spirituális hitrendszere is, hogy a szexuális, vagy a nemi egyesülés a fizikai világunkban, az maga a teljességbe, az egységbe való visszatérési vágy. Emberi életünk során a szexuális együttlét az, ami a legközelebb visz ehhez, ez a legkielégítőbb élményünk. A szexualitás azonban csak egy pillanatnyi betekintést ad ebbe a teljességbe. Nagyon sok embernek a szexualitás az, amit tudat alatt elsőnek a teljességhez kapcsol és ebben az egységben azt hiszi, hogy ez a megvilágosodás, ez a teljesség, ami a szexuális kapcsolaton keresztül tud megnyilvánulni.

A szexuális együttlét során információ, energia és DNS csere történik, továbbá megváltozhatnak a tudatalatti mintázatok is. Nagyon fontos visszatekinteni a gyermekkorunkba, hogy történt-e szexuális abúzus. Minden szexuális molesztálásnak minősül, ami az öntudatodat, vagy az önértékelésedet bántja gyerekként. Még az is ilyet okoz, ha anyukád azt mondja neked, hogy „hülye vagy”. Lehet, hogy apukád, vagy egy idősebb férfi, úgy nyúlt hozzád, úgy érintett meg, vagy amikor apukád pelenkázott és bekent a nemi tájékon, egy kislánynak ez is jelenthet szexuális molesztálást. Elég, ha az apuka kényelmetlenül érzi magát e közben, ha csak zavarban van ettől, sejtszinten megtörténik a kommunikáció.

Mit kezdjünk azzal az érzéssel, amikor felfigyelünk arra, hogy hogyan élnek a szüleink, és hozunk magunkban egy döntést, hogy így mi nem fogunk élni? Amikor magunkban megfogadjuk, hogy nem akarunk olyanok lenni, mint anyukánk, sem olyanok, mint apukánk. A tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy amikor erre ráeszmélünk, már javában ugyanazt éljük.

Amikor azt mondom, hogy nem akarok ilyen, meg olyan lenni, ha nem akarok olyan lenni, mint az anyukám, vagy az apukán, akkor valami ellen megyek. Azt hiszem, hogy szabad választásom van, de ennek ellenére, mégis valami ellen megyek. Ilyenkor tudatosan, tudattalanul fogadalmat teszek, hogy én biztosan nem leszek olyan, én biztosan nem fogom ezt csinálni, és amikor jön egy helyzet, egy szituáció, amikor nem tudsz tudatos maradni, akkor mégis pontosan úgy viselkedsz, mert ilyen a mintád. Ezt láttad anyutól, ezt láttad aputól, ezért tudat alatt elfogadtad igazságnak. Hiába mondod tudatosan, hogy ez nem jó, amit ők csinálnak, hiszen látod, hogy mi történik az életükben, ezért köszönöm, én nem választom, de ezt valójában nem is tudatosan választod, hanem csak ellene mész. Azt mondod, hogy én ezt nem akarom, de minél jobban tiltakozol, annál erősebben vonzod magadhoz azt az energiát.

Amikor tudatosan eldöntök valamit gyerekként a tudatalattiban, akkor még teljesen mást fogadok el igaznak. Mondhatom tudatos állapotomban, hogy én nem teszek ilyet, de a tudatalatti mintám ettől még az, amit anyu, apu csinált. Amikor tudattalanul fogadalmat teszek, vagy bármit, amit kijelentek, hogy én ezt nem fogom csinálni ezért, meg azért, mert megvetem anyut, vagy megvetem aput, akkor egy belső ellenfeszülés lesz bennem. Amikor tudattalan állapotodban, valaki, a kedvesed, vagy a gyermeked ezt kihozza belőled, akkor nem elég, hogy egy belső feszültség fog keletkezni benned, de ott lesz a bűntudatod is, hiszen te megfogadtad, hogy te nem leszel ilyen. Egy erőteljes belső feszültség fog keletkezni benned, ami által még rosszabbul fogod érezni magad és mindez kinek a műve, nem másé, mint az ego-jé. Az ego elkezdi ugyanazt a régi mintát pörgetni, hogy „na látod, milyen béna vagy, milyen hülye vagy, hát nem igaz, hogy még mindig ezt csinálod, hiszen hányszor megmondtam, hogy nem akarok olyan lenni, mint anyu, vagy apu”. És ezek a minták azok, amiket lehet oldani, és nagyon jó, hogyha ezeket a régi fogadalmakat feloldjuk.

Tartozhat-e a tudatalattimban hozzám olyan hitrendszer, hiedelem, bármi, amit én nem fogadtam el. Lehetséges-e szándékosan manipulálni, „megerőszakolni” a tudatalattinkat?

Nem, hiszen azokat a hitrendszereket, amiket elfogadok igazságnak, a felettes énem, a magasabb tudatosságom felülbírálja. Nem lehet mindent elfogadni, nem jöhet be minden. Viszont hogyha rárezgek, ha valamilyen szinten bűntudatom, lelkiismeret furdalásom van valamivel kapcsolatban, vagy esetleg félek, akkor azt a hitrendszert magamhoz tudom vonzani, tudattalanul el tudom fogadni. Viszont, ha olyan hitrendszert akarnak neked küldeni, vagy adni, és ezáltal manipulálni téged, amit te nem fogadsz el, az nem tud megérkezni hozzád. Ahhoz neked így, vagy úgy el kell fogadnod. Az adott energia lenyomata, az információ persze ott lehet valameddig az energiateredben, de az automatikusan felszabadul, ha nincs kapcsolódási pontja veled.

A magzati, a csecsemőkor és az első 7 év során szűrő nélkül áramlik belénk minden információ, ezért ebben az időszakban kiemelten nagy felelőssége van a szülőnek, hogy erre figyeljen és tudatos legyen.

Szerkesztette: Horányi Ágnes

Az ember egy szexuális úton terjedő nemi betegség?

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás