Magas vérnyomás a ThetaHealing szemszögéből

A magas vérnyomás üzenete talán elsődlegesen az, hogy a szervezet elfáradt és nem tolerálja a végtelenségig azokat a terheket, azt a nyomást, azt az életmódot, azt a gondolkodásmódot, ami idáig vezetett. Saját magunkat hajszoljuk, az élet egészen magával sodor bennünket, közben és a testünket, amíg az gond nélkül szolgál bennünket, szinte észre sem vesszük.

Majd amikor sorozatban túllépjük a test terhelésének megengedett határait, akkor az behúzza a vészféket.
A vérnyomás megemelkedése részben egy természetes belső reakciója a testnek, a feszült élethelyzet és a stressz természetes velejárója. A tartósan magas vérnyomás háttere lehet szervi eredetű is, és a kialakulásában számtalan lelki tényező is szerepet játszhat. Ezek feltárása és megváltoztatása segíthet abban, hogy vérnyomásunkat ne csak tünetileg kezeljük, vagy szabályozzuk gyógyszerekkel, esetenként életünk végéig. A tüneti kezelés, a megfelelő gyógyszerrel való együttélés nem feltétlenül nevezhető gyógyulásnak. Érdemes egyéni szinten feltárni és megszüntetni a betegséget újra-és újra megteremtő okokat is.

A szív dala egy olyan gyakorlat, amelynek célja a szomorúság és a harag feloldása egy, a szívből jövő hang révén. A szív gyógyítása terén felbecsülhetetlen értéket képvisel.

Ez a gyakorlat arra szolgál, hogy a saját hangod által felold a szomorúságot és fájdalmat. Csak a Te saját hangod képes feloldani a szívből (szívedből) a szomorúságot és a fájdalmat. Ez a gyakorlat kb 15-20 percet vesz igénybe kinek rövidebb, kinek hosszabb ez egyéni. Hangolódj magadra. Érezd mi van a szívedben (pl.: fájdalom) és ahogy megérzed a fájdalmat a szívedben, adj hangot neki és képzeld el, hogy minden fájdalom távozik a hangod rezgésének segítségével, a szívedből.

Addig csináld a folyamatot, amíg meg nem érzed a megkönnyebbültség, vagy a felszabadultság érzését magadban. Az ezt a gyakorlatot végzők közül sokan rácsatlakoznak arra az egyetemes hangra, amely világméretekben feloldja a haragot, gyűlöletet és szomorúságot.

Balogh Csilla és Horányi Ágnes beszélgetése.

Hozzászólás