Miért van szükség paradigmaváltásra?

A paradigma a kor szellemét jelenti és az emberek ezt nem követik. A világban rengeteg minden változik, de az emberek nem változnak hozzá, legalábbis pozitív irányba nem, ugyanakkor a negatív dolgokat úgy tűnik, hogy nagyon szeretik. A pozitív dolgokat, amiért tenni is kell valamit, és gondolkodni is kellene egy kicsit, meditálni kellene, három szinten –  testi-lelki-szellemi szinten – rá kellene dolgozni, arra már lusták az emberek. Az emberek elé ki kell tűzni egy olyan célt, amiért érzik, hogy megéri küzdeni. Ezen nem kisebb dolog múlik, mint az emberek és a bolygó élete.

Hogyan jutott eszedbe a paradigmaváltókat összefogni? Kik azok, akik erre az iránymutatásra képesek, alkalmasak szerinted? Kikből kerülhetnek ki a paradigmaváltók?

Irányt mutatni mindenképpen annak a szellemi rétegnek kell, akik már most is érzékelik és követik ezeket a változásokat, de egyelőre csak kényelmesen, a fotelból követik az eseményeket. A paradigmaváltók elsődlegesen a tudomány területéről kerülnek ki, mert mindig a tudomány változtatja meg a világot.

Milyen formában képzeled el a paradigmaváltást?

Mindenki csak beszél a paradigmaváltás szükségességéről és időszerűségéről, de senki nem tesz semmit. Az embereket inspirálni, ösztönözni kell arra, hogy tegyenek is valamit. Ehhez kell nekik egy cél. Amíg nem látják tisztán a célt, addig jó a csipsz, a hitel, és a tévéműsorok.

A paradigmaváltók szervezete úgy nézne ki, hogy egy szakértői kormányt kellene alapítani, amiben minden, mint ami egy igazi parlamentben van, itt is megtalálható lenne. Legyen valaki, aki a külpolitikával, a diplomáciával foglalkozik, legyen belpolitikai szakértő, az alternatív gyógyítás, az egészségügy megreformálásával, a megzőgadaság, és tulajdonképpen mindenen változtatni kell. Mindenhez ki kell választani a megfelelő szakembereket. Mondhatjuk, hogy ők egy szakértői kormányt alkotnak, mert csak ők tudják magasabb szintre emelni a világot és az emberek csak hiteles személyekre hallgatnak, csak ők tudják az emberekkel elhitetni, hogy ha nem változtatunk, akkor végünk van.

Szerkesztette: Horányi Ágnes

A világban zajló tudati változás szükségszerű következménye a paradigmaváltás – Szlimák Hajnalka

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás