Nem is a franciáknak, hanem a cseheknek köszönhetjük Trianont?

Kinek köszönhetjük valójában Magyarország legsúlyosabb történelmi tehertételét? Trianonnal a magyarság lelkéből kitéptek egy jókora darabot és a mai napig érezhető a hatása. Mi történt pontosan, ami a magyarság sorsát még mindig ennyire lényegesen meghatározza? Hol voltak akkor a magyarok, és miért nem képviseli senki tisztességesen az érdekeinket? Hogyan és mikor váltunk önmagunk ellenségeivé?

Hogyan lehetett egy ilyen szabad szellemű nép – mint amilyen a magyar – ősi életvitelét, vallását, tudatát hagyni széthullani, megkopni, elhalványulni? Vár-e valami más sors a tőlünk elszakított, magyar-ajkú honfitársainkra? Meddig érvényes ez a szerződés, van-e lejárata és a magyarok, akiknek sebe még mindig vérzik, akik még mindig leigázottnak érzik magukat, mikor kezdik el végre érvényesíteni az önérdekeiket?

Az Országos Trianon Társaság a küzdelmet nem adja fel és megtesz minden tőle telhetőt a problémák orvoslása érdekében. Ne felejtsük el, hogy a szívünk, lelkünk mélyén ezeket a sérüléseket mindnyájunknak, önmagunkban is meg kell gyógyítanunk. Fel kell ismernünk, fel kell elevenítenünk a bennünk rejlő ősi erőt, és felemelt fejjel el kell végre foglalnunk méltó helyünket a világban.

Dr. Drábik János és Jakab István beszélgetése.

Támogatási lehetőség: Az Országos Trianon Társaság működését az adója 1%-ának az alábbi kedvezményezett részére történő átutalásával lehet támogatni:

Drábik János Alapítvány
www.drabikjanos.org
Adószám (adó 1%-a): 8399329-1-41
Bankszámlaszám: 16200106-00237802 (MagNet Bank)

Hozzászólás