Miben rejlik a hipnózis áttörő ereje? 1. rész

A hipnózis nem cirkuszi mutatvány! Egyrészt segít emlékezni és előhívni az életünkben történt dolgokat a legapróbb részletekig menően, azt is, amire akkor nem figyeltünk. Winchesterünk minden minket érő és bennünket körülvevő információt tárol, de azoknak csak töredékét használjuk fel a mindennapi életünkben. Másrészt a hipnózis segít kidolgozni a tudatalattinkból minden olyan múltbéli eseményt, ami nemhogy nem szolgálja, hanem kifejezetten megnehezíti, megkeseríti az életünket.

A hipnózis egy különleges módosult tudatállapot. Hipnózisban lehetővé válik a tudatalattival a közvetlen kapcsolatfelvétel, amely során az életünket, a személyiségünket a legtöbbször teljesen értetlenül, akár minden tudatos törekvésünk ellenére befolyásoló mechanizmusokat feloldhatjuk és megváltoztathatjuk.

A hipnózis egyidős az emberiséggel. Már a sumér, a Föld legidősebb kultúrnépe is ismerte, és a Krisztus előtti 4. évezredben ugyanúgy alkalmazták, mint ahogyan az ma is tesszük. Lehetséges, hogy a meditáció és minden mai alkalmazott elmetechnikai módszernek a hipnózis az alapja?

Folytatjuk…

Czonev József és Jakab István beszélgetése.

Hozzászólás