„Merjünk nagyok lenni!” – Mit ér a magyar szürkeállomány?

Lehet még 50 összeszerelő üzemet csinálni – ez által új munkahelyeket kialakítani – Magyarországon, de ettől még csak egy országos méretű összeszerelő üzemmé válunk.

A szellemi innováció, ami még mindig itt van a magyar agyakban, lenne az egyetlen kitörési lehetőség, ami nem csak egy fokkal, hanem akár 50 lépcsővel is előre vihetné a magyar gazdaságot és a világ nagy közösségeinek is óriási nagy kitörési lehetőséget nyújtana az egészség, az ipar, az energiagazdálkodás és a számítógép kutatás terén. Hála Istennek, azok a remek elmék, akik megfelelő tapasztalattal rendelkeznek, sok esetben visszatértek már a külföldi útjukról, és az ottani tapasztalataikat összegyűjtve képesek lennének egy magas szintű szellemi innovációra. Ha tudnánk biztosítani egy finanszírozható, nemzeti, stratégiai innovációs programot, akkor visszajönnének a legjobb tudósaink, hiszen a haza, a barátok visszavárják őket.

A politikát kikerülve, egyetlen egy stadion árából régiókat lehetne úgy fellendíteni, hogy soha többet senkinek se kelljen segélyért sorban állni.

Pomezanski György és Jakab István beszélgetése.

Hozzászólás