A Darnel térningek már több évtizedes múltra tekintenek vissza. Hogyan látod a nagy sikerű tréningsorozat eredményességét?

Tekintettel arra, hogy a tréning közel 30 éves múltra nyúlik vissza, nagyon sok olyan embert ismerek, akik évtizedekkel ezelőtt végezték el a tréninget és azt mondják, hogy mai napig életük legnagyszerűbb lehetősége volt. Jakab István is sokat mesél arról, hogy őt is elindította ez a tréning az útján. A magam részéről szintén meg tudom ezt erősíteni, hiszen a tréning adott egy olyan világlátást, ami azóta is bennünk van és nem is változik.

Mennyit kellett az idők folyamán a tréning tematikáján változtatni?

A tréning alapvető tematikája nem változott, de nagyon sokat alakult az, ahogyan elő vannak adva a tréningek. Más, amikor háromszáz emberrel és más, amikor ötven emberrel tartunk egy tréninget. Ennyi idő alatt az emberek is, a stílusok is sokat változtak. Az emberek ma már sokkal nyitottabbak arra, hogy önmagukkal, az önmegvalósításukkal foglalkozzanak, azzal, hogy milyen lehetőségeik vannak az életben. Ha az emberek nyitottabbak, akkor egyrészt sokkal könnyebb velük dolgozni, másrészt viszont annyi tanfolyamon voltak már, annyi mindent összeolvastak már, hogy azt gondolják, hogy ők már akkor mindent tudnak, amikor megérkeznek a tréningre. A kérdés csak az, hogy akkor miért nem működik még mindig az életük? A tréning azt igyekszik megfogalmazni, hogy senki ne abból induljon ki, amit olvasott, tanult, hanem nézze mindenki azt, ami itt és most van, hogy lássák meg azokat a lehetőségeket is, amik azon túl vannak, amit ők gondolnak, amit el tudnak képzelni. A tréning az életünknek azt a részét tárja fel bennünk, amiről nem tudjuk, hogy nem tudjuk, és segít, hogy ezeknek a lehetőségeknek utat tudjunk engedni.

Mit ígér a tréning, mire ad megoldást, miben tud segíteni?

Sokan azt gondolják, hogy amikor lent van, vagy amikor krízishelyzetben van valaki, akkor rögtön eszébe jut, hogy kellene valami, ami felmossa őt a padlóról, ami utat mutat, ami megnyitja a lehetőségeket. Általában ilyenkor jut az eszükbe az embereknek, hogy vannak különböző tréningek, de ezt nem kellene megvárni. Amikor jó passzaban vagyunk, egy tréning jóval nagyobb lendületet tud adni. Aki a padlón van, természetesen könnyebben fel tud onnan kelni a tréning segítségével, hiszen a tréning bizodalmat tud adni abban, hogy igenis van tovább, még a legkilátástalanabbnak vélt helyzetben is. A tréning ugynakkor nemcsak arról szól, hogy hogyan hozzuk rendbe magunkat, hanem arról is, hogy ott, ahol éppen vagyunk, milyen további lehetőségeink vannak még.

További információk: www.darnel.eu

Szerkesztette: Horányi Ágnes

Folytatódik a tréning, ami tízezrek életét változtatta meg – Darnelné Zimonyi Tündével beszélgetünk

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás