Mindenkit bedarálnak a változás csikorgó kerekei

„Minden fejben dől el”, mondja a mondás. Ennek eredményét láthatjuk is már a világunkban. Beszólunk, leugatunk, minősítünk, arc és név nélkül minősíthetetlenül kommentelünk, egymásnak ugrunk. Idegesen, feszülten, ingerülten túlreagálunk mindent. Az ember manapság már annak is örül, ha békén hagyják. Ha végre nem bántják. Ha nem beteg, és ha nincs nagy baj.

Ez legyen is elég, hiszen örülhet, kinek van fedél a feje fölött, van mit az asztalra tenni a gyerekeinek, van valamilyen munkája és esetleg még társa is akad.

A szeretet ma már luxuscikk. Alapvetően sok igény nem mutatkozik iránta, hiszen az elménk teljesen kiszolgál bennünket. Elidegenedtünk egymástól, társas magányban élünk egymás mellett, ellen, de együtt egyre kevésbé. Kapcsolataink felszínessé váltak, a kötődést, a másoktól való függést és az egymáshoz való alkalmazkodást egyre erőteljesebben elutasítjuk.

Közben az elménk kereke egyre gyorsabban forog mi meg körbe-körbe rohangászunk életünk karmikus mókuskerekében, egészen addig, amíg olyan gyors nem lesz, hogy el nem tűnünk a bolygónkkal együtt, úgy és mindahányan csak vagyunk.

Álljunk meg! Stabil és erős gyökerek, valamint az egymáshoz való egészséges és természetes kapcsolódás nélkül a felszín könnyedén ledob magáról. Talán még mindig nem késő irányt váltani és elindulni befelé az Önmagunkhoz vezető úton!

Szeretettel várunk Mindenkit 2018. május 12-én, a III. VNTV-Kombucha Fesztiválunkra, a Lurdy Házban tartandó egész napos rendezvényünkre!

További információk és kedvezményes elővételi jegyvásárlásért látogassa meg az esemény weboldalát!

Jakab István és Horányi Ágnes beszélgetése.

Hozzászólás