Mindennapi mérgeink avagy ne legyünk naivak

Az ember környezete elszennyeződött. Ami kint az bent is van, tehát az ember és környezete egymás állapotait tükrözik. A környezet ilyen mértékű szennyeződése hangos kiáltás, hogy vegyük észre, mit művelünk saját magunkkal és az élőhelyünkkel.

Mérgezővé váltak az élelmiszereink, a levegőnk, az egyéb, testünket ápoló készítmények és sajnos elég érezhetően a természetünk is, ami az emberek közötti folyamatos ellenségeskedésben és acsarkodásban nyilvánul meg. Ezek aztán kölcsönösen hatnak oda-vissza egymásra.
Nem csak azt kell megnéznünk, hogy egy készítmény, vagy egy termék tartalmazza-e azt, amire szükségünk van, hanem azt is, hogy mi minden van benne, aminek nem kellene lennie. Ezeket belélegezzük, lenyeljük, érintkezünk velük, orvosi műveletek során a testünkbe juttatják, aztán szép lassan telítődünk velük, és amikor megbetegszünk, sem nekünk, sem az orvosoknak nem jut eszébe, hogy a betegségek hátterében ezeket keresse. Arról nem is beszélve, hogy ezek a mérgező anyagok nemcsak gátolják testünk megfelelő működését, de kiváló táptalajt biztosítanak különféle kórokozók számára is.

Antal Vali III. VNTV-Kombucha Fesztivál előadása.

Hozzászólás