Ki vagyok én?

Éber tudatos jelenlétben az életünk minden pillanata számvetés. Tudod-e, hogy honnan hová tartasz, és éppen most hol vagy? Tudod-e, hogy egyáltalán ki az, aki tart valahonnan valahová? Hol van az a bizonyos Forrás, amit oly sokat emlegetnek? A Forrás, amiből TE is és ÉN is és MINDEN ered? A Forrás, ahonnan minden reggel felbukkansz, majd a mikor elalszol, eltűnsz újra benne? Tudod-e azt, hogy te ki vagy valójában?

Hogyan tudod megtalálni magadban azt, aki olyan ártatlan, annyira tiszta minden hamisságtól és minden személyestől mentes? Hogyan láthatod meg te is ezt másokban? Mi takarja el előled a világ valóságát? Mi fogja vissza benned a hálát, az örömet, a boldogságot és a feltétel nélküli tiszta szeretetet?

Tegyünk egy kis rendet magunkban. Álljunk meg egy pillanatra. Nézzük meg hol vagyunk és hogy kik vagyunk. Állítsuk be a figyelem fókuszát és álljunk a helyes irányba. Engedjük el, ami elengedhető, fogadjuk be és el, ami elfogadható. Rázzuk meg jól magunkat és most hagyjuk, hogy minden lehulljon rólunk!

Jakab István előadása a III. VNTV nyári táborban.

Kategória: VNTV Tábor

Hozzászólás