A lélegzet gyógyító és karcsúsító ereje

Életünk az első lélegzetvétellel kezdődik és az utolsóval ér véget. A lélegzés folyamatát teljesen természetesnek vesszük, hiszen megtörténik akkor is, ha nem figyelünk rá. Megdöbbentő, hogy az emberek több, mint 95%-a nem lélegzik helyesen és még csak nem is tudnak róla!

Ha tudnánk, hogy minden krónikus betegség oka az oxigénhiány, hogy a közérzetünkre, az energiaállapotunkra, az életerőnkre és még az alakunkra is mekkora hatással tud lenni egy tudatos légzés, akkor biztosan kiaknáznánk a légzésben rejlő csodálatos lehetőségeket!

Ha tudnánk, hogy a megfelelő légzőgyakorlatokkal átalakított, kijavított légzés jelentős mértékben erősíti az immunrendszerünket, hogy támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatát, az anyagcserénket, hogy csökkenti a stresszt, minden pillanatot megragadnánk az életünkben arra, hogy a légzésünkre irányítsuk a figyelmünket!

„A lélegzetem a lélekzetem.” A légzésünk egy mindig velünk lévő, minden pillanatban megtörténő gyógyerő, aminek a működésével mindenkinek érdemes tisztában lennie.

Barna Miklós Ferenc és Horányi Ágnes.

Hozzászólás