Nem hívom őket, mégis egyre többen jönnek… – Mi az, ami megérinti őket bennünk?

A legtöbben azért fordulnak a spiritualitás felé, mert kríziseket éltek át, vagy meg akarnak gyógyulni, tehát az élet kihívásait szeretnék sikeresebben kezelni.

A másik motivációja az érdeklődőknek az, hogy jobban megismerjék önmagukat, mert lelki békére, boldogságra vágynak és ehhez a személyiségüket szeretnék harmonikusabbá tenni. Végül sokakban felébred az érdeklődés a misztika iránt, a transzcendens erők és jelenségek érdeklik őket és az, hogy az ember ennek hogyan lehet részese.

Az ezotéria is egy piaccá fejlődött, ahol többnyire reményt kínálnak és a kíváncsiságot csigázzák fel, de nem nyújtanak gyakorlati megoldást. A kétezres évek óta jelenséggé vált a bulvárezotéria, amely olcsó misztikát, gyors és könnyű megoldásokat ígér, de ezek többnyire korszerűen hangzó közhelyek, vagy babonák, és mára bizonyították a működésképtelenségüket. A másik végletet, a túlságosan intellektuális utak jelentik, amelyek inkább elméletiek. Éveken át ülnek az előadásokon az emberek, de ezeknek nincsen a mai korra adaptált, gyakorlati hasznuk.

Egedi-Kovács Melinda és Jakab István beszélgetése.

Hozzászólás