Egyre többekben ébred önmagára a tudatosság! Veled is megtörtént?

Egyre többen érezzük, hogy nem biztos, hogy minden úgy van, ahogy azt idáig sejtettük, ahogyan azt elhitették velünk. A világban annyi már a hazugság, a meg- és félrevezetés, hogy ebből kitalálni, hogy mi is az igazság, lehetetlen.

Érezzük, hogy valójában már csak magunkra számíthatunk. De vajon hányan gondolkodnak el azon a gyerekeken kívül, hogy kik is vagyunk valójában? Te megálltál már egyetlenegy pillanatra is, hogy ránézz az életedre, önmagadra, hogy mi az, ami pontosan történik veled? Ki játszik veled, ki éli az életedet, miért történik veled az ami? Ki az benned vajon, aki akire azt mondod, hogy „én vagyok”?

Vágyod-e, mered-e megtudni magadról az igazságot, vagy úgy gondolod, hogy az ilyesmit jobb nem is firtatni… Be mernéd-e őszintén vallani magadnak, azt, amit folyamatosan érzel ott a lelked legmélyén, hogy igazából nem tudsz semmit a valóságról, sejted ugyan, hogy semmi nem az, aminek látszik, és a legnagyobb félelmed pontosan az a felismerés, a lebukás, a lelepleződés, hogy te is a saját elméd, tudatlanságod hatalmas átverésének az áldozata lettél?

Tóth Nerella és Horányi Ágnes beszélgetése.

Hozzászólás