Felejts el mindent, amit eddig a megvilágosodásról hallottál!

Mennyi útmutatás, mennyi tanítás van a megvilágosodásról, mégis olyan kevesekkel történik meg, pedig már nagyon sokan vágyják és várják a szenvedéstől való beígért megváltást. Mi vajon ennek a sok „kudarcnak“ az oka?

Az elméd bármilyen tanítást hall, azt még mielőtt megkérdőjeleznéd, azonnal igaznak véli és rád vetíti, eljátssza, elhiteti veled azt. De a megvilágosodás nem így működik. Amikor a megvilágosodás valamelyik tünetét, mintáját felismeri benned az elméd, beazonosítja és magadra nézve igaznak véli azt, az még pont eltakar önmagad valós lényege elől! Itt már megjelenhetsz, de még mindig csak Önmagad árnyékaként.

Ne teremts magadnak egy hamis, megvilágosodott, felébredett személyiséget, ne hidd el magadnak, hogy meg vagy világosodva, vagy hogy fel vagy ébredve, mert ez esetben csak tovább áltatod magadat és másokat is ebben az illúzióban, ezzel az újabb téves azonosulással. Tudd, hogy ez még mindig csak az elme, az egó képzelgése csupán.

Miről szól hát a valódi felébredés és megvilágosodás? Úgy is tetszik neked ez a dolog, ha valójában mindentől meg kell válnod, amit bármikor valaha magadról, az életedről és erről az egész felébredésről gondoltál? Akkor is érdekes számodra még ez a dolog, ha ez az egész nem veled tud megtörténni? Ha nem veled, akkor pedig kivel?

Tóth Nerella és Horányi Ágnes beszélgetése.

Hozzászólás