COVID az új életünk nyitánya

Életünket jelentős mértékben a nézőpontjaink határozzák meg, melyek egy része teljesen tudattalanul alakul ki, egy másik, jelentős részét pedig erőteljesen befolyásolják. Az egészséges lelki egyensúly és belső stabilitás onnan ismerhető fel, hogy a békénket és a nyugalmunkat a világ nem, vagy csak csekély mértékben tudja megzavarni. Amikor a világ eseményei rángatnak és irányítanak bennünket, ott valójában önmagunkkal nem vagyunk teljesen összhangban.

A járvány rendkívüli helyzetet teremtett világszerte, és ahány ember, annyiféleképpen reagálta le a helyzetet. Akik meg tudták őrizni a higgadtságukat, a nyugalmukat, túl tudtak látni a problémán. Ők már egészen más megvilágításba tudták helyezni a történéseket, és ennek fényében, egy magasabb tudatossági szintről szemlélve a dolgokat, számos előnyét felismerték a rendkívüli helyzet által teremtett szükségszerű változásoknak.

Az már a vírushelyzet előtt is sokakban felismerődött, hogy a világ már szinte haldoklik. Fuldokoltunk attól, ahogyan élünk. Most még talán nem késő megérteni a vírus üzeneteit, és megtenni a szükséges változásokat mind az egyéni, mind a kollektív életvitelünkben annak érdekében, hogy a közös világunk élhetőbb legyen, mint bármikor ezelőtt.

Dr. Taraczközi István és Jakab István beszélgetése.

Hozzászólás