Mi áll a táplálkozási zavarok hátterében?

Az evés rendkívül fontos tényező az életünkben, hiszen az életben maradásunk függ tőle. Itt nem álltunk meg azonban, hanem minden fontos eseményt az életünkben összekapcsoltunk az étkezés rituáléjával.

A betevő falat megszerzése, benyelése, megemésztése, hasznosítása, kiválasztása rendkívül informatív belső folyamat, amely zavar esetén tisztán tükrözi, hogy az élet mely területével szemben vagyunk konfliktusban.

A túlevés, az evési kényszer, az éhezéstől való félelem, vagy éppen az étel elutasítása mind valamilyen pszichés okra vezethető vissza. Az emberek többsége ma inkább túlsúlyban szenved, de az egészségre nézve nemcsak a felesleges kilóknak lehetnek súlyos kockázati tényezői, hanem az oly divatos, kóros soványságnak is.

Marosvölgyi Anna közel 7 éven át szenvedett súlyos evészavarban, és azon kevesek közé tartozik, akik felismerték ezt a problémát, és kíméletlen őszinteséggel szembe mertek nézni vele, illetve önmagukkal. Gyógyulási folyamata nagy segítség, erő és remény lehet mindazok számára, akik a hasonló jellegű problémájukat esetleg szégyellik, akik nem merik ez ügyben senki segítségét kérni.

Anna az önfelvállalásával láthatóvá válhat most mindazok számára, akik nem tudják, hogy mit tegyenek a gyógyulásuk érdekében.

Marosvölgyi Anna és Horányi Ágnes beszélgetése.

Hozzászólás