Mérgező információk?

Szervezetünk energiarendszerét rengeteg információ éri és befolyásolja folyamatosan. Ezen belül is jelentős méreteket ölt az információs stressz általi túlterheltség. Különösen fontos tényezők azok a negatívumok, amelyekre a tömegmédia programjai alapoznak, például a járványhelyzettel, az elhalálozásokkal, gyilkosságokkal és erőszakkal teli közlések, filmek, a bűn és bűntudat érzetének kialakítása, a nemzeti tökéletlenség érzetének indikálása, a jövőnk szociális bizonytalansága.

Más emberek társadalmi hatásai is nagyon terhelik az egyént, ami a biztonságos tér csökkenése végett akaratlanul is fokozott ingerlékenységhez, észrevétlen botrány-függőséghez, félelemhez és akár depresszióhoz is vezet.

Mivel a legtöbb hír és közlés határozottan a nyugalmunk megzavarására alkalmas, ezért az energiarendszerünkben zavar keletkezik és a külső-belső energiamező közötti harmónia felborul. Ha tartósan vagyunk ebben az állapotban, egyéb nem kívánatos tünetek, akár betegségek is megjelenhetnek. Fontos, hogy az elvesztett harmónia helyreállítására legyen valami eszközünk, módszerünk, amelyek egyrészt a szervezetben a külső zavart kompenzálják, másrészt pedig a szervezet teljességét és teljes értékű működésének lehetőségét folyamatosan fenntartsák. Hogyan lehet hát információs szinten harmonizálni és egyensúlyba hozni a belső energiánkat a minket kívülről érő hatásokkal?

Marton Beáta és Horányi Ágnes beszélgetése.

Kolcov Lapok

Weboldal: www.kolcovlap.hu
E-mail: lelekbar@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/kolcovlap
Telefon: 06 30 443 5645

Hozzászólás