Az életveszélyek biológiája a boldogulásunk útja?

Hogyan működik az életveszélyek biológiája? Milyen élethelyzeteket teremtenek a tudatalattinkban a családunk múltjában túlélt életveszélyek és hogyan hatnak ránk a halállal végződők? Milyen életvédelmi reakcióink vannak ezek miatt?

Mennyi életveszélyes helyzet, valamint haláleset van mélyen eltemetve bennünk, mert annyira fájdalmas még gondolni is rá? Mik azok az életesemények, amelyeket annyira nehezen vészeltünk át, hogy úgy döntöttünk, hogy teljesen elfelejtjük? Mit okoznak a hétköznapjainkban azok az ügyek, amikről soha, senkinek nem beszélhetünk, amik még a családban is szigorúan tabuk és mindenki rettenetesen vigyáz, hogy még véletlenül se hozza szóba?

Ezeket a fajta emlékeket a legnehezebb feltárni, felhozni a tudatba, hogy a felismerésükkel gyógyítani tudjuk, mert az elme, a tudatalatti egyáltalán nem akarja ezt megmutatni nekünk, hanem a lehetőség szerint örökkön örökké el akarja titkolni előlünk, hogy félelemben tudjon tartani bennünket és az uralmát meg tudja tartani felettünk. Ha az elméd ellenáll, ellenkezik, illetve fél a családodban a transzgenerációs életveszély minták feltérképezésétől, az egy intő jelzés lehet arra, hogy ezzel bizony foglalkozni kell!

Szollár Szilvia és Jakab István beszélgetése.

A könyv megrendelhető a Viva Natura Webáruházában a www.vivanatura.hu oldalon.

Hozzászólás