Addig ébredj, amíg még képes vagy ezt a döntést meghozni!

Annyira megszoktuk a média által folyamatosan elénk vetített negatív dolgokat, hogy teljesen elhittük, hogy ez a való élet. A mindennapos szörnyűség, a borzalom, a tragédiák, a katasztrófák, a járványok, a korrupció, a lopás, a csalás és a hazudás. És mindez a rengeteg rémség, ami mind a mi bűnünk, annak a javíthatatlan szörnyetegnek a műve, amit úgy hívnak, hogy ember. És ha mi elhisszük, hogy tényleg ilyenek vagyunk, akkor valóban meg is érettünk a pusztulásra…

De milyen az ember az élet szemszögéből nézve? Egy végtelenül csodálatos, fantasztikus teremtés! Az elménk szándékosan le van butítva annak érdekében, hogy könnyen irányíthatók legyünk, hogy a félelemtől még véletlenül se lássunk ki ebből a rémálomból, és lehetőleg ne tudjuk meg soha, hogy kik vagyunk valójában és hogy a valóság a színtiszta szeretet, az egység, a béke, a boldogság és a harmónia.

Az ember tudata képes arra, hogy felébredjen ebből a rémálomból, hogy ráébredjen a legcsodálatosabb valóságra. Persze bátornak kell lenni merni megélni azt a megszabadító pillanatot, amikor rájövünk, hogy mennyire át voltunk verve és hogy mi ennek az egésznek bedőltünk, sőt vakon asszisztáltunk hozzá.

Egyetlen valódi ellenségünk van, a saját elménk. Az elme ideje és uralma azonban lejárt. Összekuszálódott benne őseink minden örökölt mintázata és az a sok idegen programozás, ami miatt mi magunk sem bízhatunk meg benne többé! Ráadásul, ha a saját elménknek sem hihetünk, akkor hogyan hallgathatunk bárki másra?

A mostani helyzet egyedülálló és hatalmas lehetőség a felébredésre, az elme evolúciós meghaladásával! Soha nem volt még erre példa! Most még dönthetsz emellett szabad akaratodból, de később nem biztos, hogy olyan állapotban leszel, hogy meg tudj egy ilyen döntést hozni!

Jakab István és Horányi Ágnes beszélgetése.

Hozzászólás