Ahogy megnyílnak a szívek, úgy nyílik majd ki ismét a világ!

Istennek, a szeretetnek nem kell reklám. Nem kell neki kortesbeszéd, némi hit elegendő lenne Isten országának felfedezéséhez. A mai modern, a természettől és Istentől eltávolodott ember világában az őszinte, tiszta hitnek, a feltételnélküli szeretetnek, Istennek, nagyon alacsonyra süllyedt a népszerűségi indexe.

Minél kevésbé érdekes Isten az emberek számára, annál élhetetlenebbé válik a világ, és minél több a szenvedés a világban, annál kevésbé tudunk szeretni, s nem tudunk Istennek hálásnak lenni az életünkért és nem tudjuk megbecsülni, értékelni a teremtést.

Isten akkor is örökké mindenütt és mindenben jelen van, ha ezt mi nem tudjuk felfogni, megérteni. Nem is a megértés a cél. Isten azért marad rejtve előttünk, hogy előbb meglegyen benne a hitünk. A világ oly valóságosnak tűnik, pedig nem az, Isten pedig csak egy megismerhetetlen feltételezés marad a számunkra, pedig Ő az egyetlen Létező.

Azért vagy itt, hogy felfedezd magadban Istent, a tiszta, feltételnélküli szeretetet! Használd ki ezt a nagyszerű lehetőséget, amíg itt vagy ebben a testben, ha már hallod, olvasod, tudod most ezt! És ha Istent nem találod, tárd ki a szíved, kezeidet emeld az ég felé, és kérd!

Gorzó György és Horányi Ágnes beszélgetése.

Hozzászólás