A halálösztön ereje

Valami mindig felülírja, amit szeretnénk, amit eltervezünk. Van, amikor tudjuk, hogy mi a helyes, az elvárt, de egy nagyobb erő mégis más dolgok végrehajtására késztet. A legtöbb dolog az életünkben teljesen meglepetésszerűen, kiszámíthatatlanul és váratlanul történik meg velünk.

Sigmund Freud szerint a lélek ösztönösen arra a feszültségmentes, semleges állapotra vágyik, mint amilyen a halál. Ezzel szemben fizikai lényünket a bennünk lévő tudatalatti életösztön irányítja. Ez a két erő folyamatosan munkálkodik bennünk. Melyik az erősebb? Melyik a főnök, az élet, vagy a halál? Lehetséges az, hogy ezek egy irányba vigyenek bennünket?

Ne csak tudatlan bábok legyünk, akiket ezek az erők kedvükre rángathatnak! Hogyan tudunk tudatosan beleavatkozni a sorsunkba, hogyan ne csak elszenvedői legyünk az életünknek?

Rendkívül hasznos megtudni, hogy mi áll a dolgok mögött, hiszen a következmények és a felelősség végül úgy is a miénk. Az életveszélyek biológiája sokat segíthet az életvédelmi mechanizmusaink és a halál elkerülésére hivatott élethelyzetek rendkívül izgalmas és érdekes okainak feltárásában és megértésben!

Szollár Szilvia és Horányi Ágnes beszélgetése.

A beszélgetésben bemutatott „Kiút” című könyv megvásárolható a Viva Natura Webáruházában IDE KATTINTVA!

Elérhetőségek:

Web: www.eletveszelyelemzes.hu
E-mail: eletveszelyelemzes@gmail.com

Kategória: Egyéb

Hozzászólás