Független médiával a félretájékoztatás és az álhírek ellen – Szövetkezet TV

A különböző platformokon megjelenített kommunikációs tartalmak körében egyre több a figyelmeztetés, a tiltás, a cenzúra és a törlés. A független médiák erőteljes korlátozásából egyértelműen látszik, hogy a szabadon nyilvánított vélemények, információk ellenőrzés és korlátozás alá kerültek. Nem örülnek, ha a hivatalos közleményeket a független források cáfolják, vagy akár ezeknek ellent is mondanak. Sajnos emiatt egyre kevesebb teret kap az igazság, és az emberek egyre jobban elszakadnak a valóságtól.

A tömeg sokkal könnyebben irányítható, amikor az egymásnak ellentmondó, valószerűtlen és logikátlan információkkal összezavarják őket. Egy félelemben tartott társadalom nem tudja eldönteni, hogy mi igaz és mi nem. Az emberek vakon elhisznek mindent amiket eléjük tálalnak. Szinte mindent igaznak hisznek, amit akarnak, hogy elhiggyenek nekik.

Ebben a helyzetben esélyük sincs tisztán látni és ennek megfelelően érdemben reális döntéseket hozni, különösen egy ilyen kritikus helyzetben.
Fontos, hogy legyen egy olyan hiteles információforrás, egy olyan média, amelyek közléseiben meg lehet bízni. Lehetséges-e vajon az összefogás, és a kis médiák közötti együttműködés? A Szövetkezet TV megalapítása már az első lépés ezen a téren.

Juhász Zoltán, Dr. Horkovics Kováts János és Jakab István beszélgetése.

Hozzászólás