Bérczi Beáta: Szabadság – Igazság – Szeretet

E három szó között a távoli múltban olyan mély és szoros kapcsolat volt, amilyen csak egy szerető, bölcs családban létezhet. Egy olyan családban, ahol a Teremtő Isten a családfő, aki minden élet és öröm forrása.
Mára az elme közhelyes, üres, ellaposodott tartalommal töltötte meg ezeket a csodálatos kifejezéseket, így a közöttük lévő kapcsolat is értelmét veszítette.

Amikor az Igazság, – mint erős, bátor férfiú, – kéz a kézben jár a Szeretettel, – aki olyan, akár egy kedves gyönyörű nő, – akkor nászukból megszületik a legértékesebb dolog a világon…. a Szabadság.

Az igazság a szeretet kezében egy olyan fegyver, mely soha nem ejt sebet senki testén. Azt a nemes célt szolgálja, mellyel elvághatóak a múlt súlyos kötelékei. Ez az együttműködés aztán olyan magasba emeli őket, ahol megszületik a Szabadság, mely sebesen és könnyedén szárnyal, akár a fenséges sólyom.

Napjainkban az igazság hűtlen lett a szeretethez, társául inkább a félelmet választotta. A félelem kezében pedig az igazság elferdült és veszélyes fegyverré változott.

„ Az ember szabadnak született, de mindenütt láncokat hord. „- mondta Rousseau és milyen jól látta a helyzetet. Az igazság és a szeretet frigye csak bennünk, emberekben mehet végbe. Saját szabadságunk születése csak a bensőnkben történhet meg. Mi magunk vagyunk saját börtönünk őrei. Ha végre egyre többen ébredünk rá erre és hozzuk meg a szükséges döntést, akkor annyi varázslatosan fehér madár reppen ki kalitkájából, hogy soha többé nem lesz sötétség a Földön.

Bérczi Beáta

Bérczi Beáta: Szabadság – Igazság – Szeretet

Mesélem a mesém 2021 2 | 0 Comments

Hozzászólás