Népi gyógyászat az egészségipar szolgálatában?

Egy rossz irányba tartó világban, amelyben a média által összezavart emberek egyre elszigeteltebben élnek egymástól és a természettől, nagyon fontos az összefogás, a tudás összeadása, a természet felé való visszafordulás, az értékes népi gyógyászat tudásának összegyűjtése az egészségük megőrzése, vagy visszaállítása érdekében.

Hatalmas felelőtlenség lenne megengedni, hogy a népi gyógyászok tudása a szemünk láttára merüljön feledésbe! Rendkívül értékes tudás van a természetgyógyászat, a népi gyógyítók birtokában, melyeket össze lehet gyűjteni az egész Kárpát-medencében és bárhol a világon élő külhoni magyaroktól, mindazoktól, akik hisznek a természethez való visszatérés szükségességében, a természeti törvények létezésében, az egészséges életmód és az azzal kapcsolatos ősi tudás megőrzésének fontosságában, a népi gyógyászat erejében, a szeretetben, valamint az önszerveződésen alapuló közösségi együttműködés erejében. Létkérdés a rendkívül értékes népi gyógyászati tudás integrálása a hagyományos orvoslásba.

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki közreműködik a népi gyógymódok tényleges alkalmazásában, a népgyógyászat hagyományos rendszereinek felkutatásában, a rendelkezésre álló tudásanyag rendszerezésében, annak szélesebb körben való megismertetésének elősegítésében, továbbá a népi gyógyászat és a hagyományos orvoslás közötti szorosabb együttműködés kialakításának támogatásában!

Daróczi Zoltán és Jakab István beszélgetése.

Hozzászólás