Betegség-e a figyelemzavar és a hiperaktivitás? – ADHD Suttogó

A figyelemzavarról és a hiperaktivitásról (ADHD) a mai korban, főként iskoláskorú gyermekeknél, az egyik leggyakrabban felmerülő probléma, megoldásra váró feladat. Ezen a területen komoly információhiány, vagy téves információk jelenléte tapasztalható, aminek a következtében pedig nem megfelelő a bánásmód. Az ADHD-val kapcsolatban így az elutasító magatartás sajnos igen gyakori.

Mit tud elmondani nekünk az ADHD-ról az, aki, érti az ADHD-s gyermekek nyelvét, aki holisztikus szemmel is kutatja, hogy mivel lehet megkönnyíteni mind az ADHD-tól szenvedők – ide értve a szülőket, a pedagógusokat, a szűkebb és tágabb környezetet is – életét, és mi az, amit ebből a helyzetből ki lehet hozni?

Ha úgy tekintünk az ADHD-ra, mint egy átlagtól eltérő világlátásra, akkor a felnőtteknek, a szülőknek és a szakembereknek is ezt a látásmódot kellene megismerniük és ezen keresztül segítséget adni.

A gyermekeink a jövőnk. Egészségük nem csupán a betegség hiánya, hanem a teljes testi, lelki és szociális jóllétük állapota is, amelyben meg tudják valósítani a képességeiket, meg tudnak küzdeni az élet mindennapos nehézségeivel. Segítsük az ADHD-tól szenvedőket, hogy érdemben hozzá tudjanak járulni a közösségi élethez!

Cseri D. Bernadett és Horányi Ágnes beszélgetése.

ADHD Magyarország-Pálföldi Alapítvány elérhetősége

Cím: 2700 Cegléd, Jókai u. 8.
Weboldal: adhduj.palfold.hu
Telefon: +36/30/169-0073
Adószám: 18717103-1-13

Hozzászólás